ΑΡΘΡΑΔΙΑΦΟΡΑ

30.06.2009

Κρίση της Ευρωζώνης και η Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 27.09.2010

 

 

 

Από το γραφείο του κ. Γιάννου Παπαντωνίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

 

Στο Φόρουμ της Λυών μίλησε ο πρώην υπουργός και Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής  Γιάννος Παπαντωνίου,  με θέμα «Κρίση της Ευρωζώνης και η Ελλάδα». Συνομιλητής του ήταν ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ζαν – Πιέρ Ζουγιέ. Το Φόρουμ της Λυών διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τρείς μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, την Independent, τη Repubblica και τη Libération, καθώς και το περιοδικό Nouvel Observateur, με θέμα «Βιώσιμος Πλανήτης». Εξετάζει, με τη συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τον ακαδημαϊκό χώρο, θέματα σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στη φετινή σύνοδο μετείχαν στις συζητήσεις 150 προσωπικότητες από 15 χώρες. Το Φόρουμ παρακολούθησαν 30.000 άτομα.

 

Ο κ. Παπαντωνίου συναντήθηκε στο περιθώριο της συνόδου με τον πρώην Γραμματέα του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος και διεκδικητή της Προεδρίας Φρανσουά Ολλάντ και τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμύ. Συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής καθώς και οι εξελίξεις στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Παπαντωνίου επισήμανε στην ομιλία του ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, και υπογράμμισε την ανάγκη αυξημένης προσπάθειας για την δημιουργία συνθηκών ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας. «Η ανάπτυξη είναι το κλειδί εξόδου από την κρίση», είπε.